Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Veštine pregovaranja

Veštine pregovaranja

Koji je najlakši i najbrži način da više zaradite, odnosno da više uštedite novca? Odgovor je jednostavan - da pregovarate. Pregovaranje je veoma jednostavan način da budemo uspešniji u svom poslu, ali samo pregovaranje nije jednostavno i ne treba ga olako doživeti, već mu pristupiti strateški.

https://www.freepik.com/free-photo/successful-deal_5400949.htm#page=1&query=negotiation&position=20https://www.freepik.com/free-photo/successful-deal_5400949.htm#page=1&query=negotiation&position=20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi mi skoro svakog dana pregovaramo a da toga i nismo svesni. Samim tim i retko ko od nas prolazi adekvatnu obuku u vezi toga kako uspešno pregovarati.

Pregovaranje je prisutno u brojnim situacijama – prilikom kupovine stana, automobila, razgovora za posao ili sklapanja posla. Pregovaranje je komunikacija u kojoj dve strane, suprotstavljenih interesa pokušavaju da dođu do rešenja prihvatljivog za obe strane.  

 

Bilo da ste menadžer koji želi da uspešnije pregovara sa svojim kolegama i saradnicima, bilo da se bavite prodajom ili da vodite svoj biznis, veštine pregovaranja vam mogu biti od velike koristi na vašem putu ka uspehu.

 

Teme koje se obrađuju na treningu:

  • Šta je pregovaranje
  • Ciljevi pregovaranja
  • Koraci u pregovaranju: priprema i izvođenje pregovaranja
  • Model za vođenje pregovaranja: izgradnja odnosa; razumevanje; analiza motivacije; dogovaranje; sporazum
  • Tehnike psihološkog uticaja na suprotstavljenu stranu

 

Način i dinamika rada

Rad se odvija u malim grupama, a metod rada je kombinovan: predavanja, diskusije, rad u grupama, upitnici i međusobna razmena iskustava. Naglasak u radu je stavljen na iskustvenom učenju. Polaznici dobijaju skriptu i radni materijal. Trajanje radionice je 2 sata

 

Trening drži Dejan Živkovićdipl psiholog, je direktor i trener u agenciji Integrativa. Svoje radno iskustvo je sticao na pozicijama HR menadžer a i korporativnog trener a Ima decenijsko iskustvo u držanju edukacija a do sada je održao preko 600 treninga i predavanja za više od 6 7 00 učesnika u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. 

Autor je knjige ’’Put ka sebi kako da postanete sve što možete postati’’ Kao trener, između ostalih, sarađivao je sa kompanijama kao što su Coca Cola, IMLEK, Merkur osiguranje, NS Group nekretnine, BizLink, Kromberg & Gorenje Tiki, Umlaut, Mlekara Bitola, Generali
Osiguranje Srbija, Generali Osiguranje Montenegro.