Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Radionica Putevi u nesvesno

Radionica Putevi u nesvesno

’’Jedina prava pustolovina koja preostaje svakom pojedincu je istraživanje sopstvenog nesvesnog s ciljem da se stvori skladan i uravnotežen odnos svesnog i nesvesnog dela ličnosti’’

K.G. Jung

Koliko puta ste se pitali šta znači san koji ste sanjali? Zašto vam je baš ta pesma, omiljena pesma? Zašto vas boli glava? 

Naše nesvesno nam konstantno šalje poruke, samo treba da poželimo da ih vidimo i čujemo, a onda i da naučimo kako da kanal između svesnog i nesvesnog držimo otvorenim, kako bi mogli da (kad nam zatreba) preuzmemo informacije iz nesvesnog i/ili razumemo one koje nam dolaze.

Ledeni breg svesnostiLedeni breg svesnosti

 

 Najpoznatiji način na koji nam nesvesno neprestano šalje informacije su snovi. Pored snova tu su još i informacije iz tela koje se javljaju u vidu simptoma, zatim način na koji komuniciramo kroz fraze koje najčešće koristimo, kroz omiljenu pesmu ili film itd.


Na ovoj radionici  govorimo o kanalima između svesnog i nesvesnog dela ličnosti ali i vežbamo kako uspostaviti i održavati tu vezu stalno prohodnom i tragamo za porukom iz nesvesnog.

Radionicu vodi Biljana Rašković Živković, psiholog i art psihoterapeut.